The new Milkman headquarters by Studio Wok in Verona The new Milkman headquarters by Studio Wok in Verona
Architecture

The new Milkman headquarters by Studio Wok in Verona

Written by Redazione |

21 January 2020

For the new Milkman headquarters in Verona (Italy) Studio Wok’s architects have designed a workspace in line with the philosophy of the start-up, which focuses on investment in business development and human resources.

First of all, they decided to integrate and communicate with the parts of the building not affected by the intervention, such as the windows, some partitions and system elements, with custom-designed furniture and fixtures.

The work environment conceived for Milkman is informal, fluid and dynamic: the large open spaces are divided into smaller areas using custom-made partitions and walls, while the tables in the workstations alternate with meeting areas and informal spaces for relaxation and socializing.

On the ground floor, a large translucent concave wall divides the operative areas, playing with the pillars of the existing structure with its shape: in the central, more transparent part, there is an indoor garden with many plants and in the extremities, where the wall is thicker, there is a printing area and a phone booth.

On the upper floor, inside a large area, mobile platforms organize the space according to the work to be done, for example events or company meetings with all employees or brainstorming meetings for small groups.

A few simple materials distinguish the offices and they have been selected to create a pleasant and homely environment: in particular, multi-layered wood is combined with polycarbonate in various variations of transparency so that it can play with the light.

In addition, the use of numerous indoor plants is also intended as an "architectural material" and interacts with the transparencies of the dividing walls, creating a more comfortable environment by purifying the air and reducing noise.

Curtains of different colours conceal the existing furniture and divide the space into different work areas, giving the area a domestic character and, at the same time, creating general acoustic comfort.

Finally, the attention to the company's identity is represented by the social colour re-proposed in various materials to distinguish the different surfaces and level out the atmosphere at the same time, according to Milkman’s dynamic spirit.

Images Courtesy of Studio Wok.

Tags:

previous

The new Neupharma Headquarters by Marco Costanzi

next

The new Oryx Tower by Matteo Nunziati in Doha

Milano Design Week 2020, RADAR presents Lafayette lamp
Design

Milano Design Week 2020, RADAR presents Lafayette lamp

The essence of France captured in a lamp: Lafayette is the new project designed by Bastien Taillard for the Italian-French brand...

Blaarchitettura renovates an attic in Turin
Architecture

Blaarchitettura renovates an attic in Turin

The Turin-based studio Blaarchitettura has recently completed an important recovery of an attic in Turin to transform into an...

Bross furnishes the Hotel Zachary in Chicago
Design

Bross furnishes the Hotel Zachary in Chicago

The Hotel Zachary in Chicago, whose name is a tribute to the great American architect Zachary Taylor Davis, has been conceived to...