Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza
Design

Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza

Written by Redazione |

12 December 2019

Located on the top floor of a historical, 19th century apartment block in Vicenza, a large, charming and bright apartment has been recently renovated by Studio Albanese…, which decided to put, right in the centre of the project, a sophisticated Atelier kitchen signed by Abimis.

In fact, Atelier is a perfect and authentic expression of the modern kitchen concept, a place that, over time, has become a large “multifunctional laboratory” where an increasing number of different activities can be carried out, without ever losing its main role linked to cooking.

Thanks to the wide range of customisation possibilities, Atelier fulfils both aesthetic and functional requirements which are often very complex, all at the same time as respecting the architecture of the space where the kitchen is installed: in this loft apartment, with its large, exposed beams that outline the ceilings, the kitchen is set among cosy, warm and friendly surroundings, despite this being an open-plan living area, creating an easy-going and relaxed atmosphere.

Made from AISI 304 stainless steel, is a considerably large kitchen, stretching along both of the kitchen’s side walls. It is made to measure and has been customised in terms of its shape and colour, making this a unique and personal space. The doors, without any handles and rigorously square-shaped to give the kitchen units a streamlined and tidy look, are painted in a vibrant red.

In addition, the colour red both represents an aesthetic quirk and really sparks emotions in this room, creating an atmosphere and a sensation of warmth.

The opposite wall, on the other hand, is home to the “storage and organisation stage” with a series of columns, also made of stainless steel, and a large free-standing refrigerator, while the space next to the balcony door is taken up by an open column which has been tailor-made according to the wishes of the apartment’s owners, dedicated to their collection of cookbooks.

The new A_ccessori range, designed by Roberta Tosolini for Abimis make this kitchen even luxurious and efficient: a range of accessories, such as containers and carafes, that combine design and elegance.

A combination of elegance and performance, in tune with Abimis’ style.

Photography is by Matteo Cirenei.

Tags:

previous

Hook, smart working becomes pop

next

Antes Design, the Milanese luxury by Antonella Tesei

The Clochef lamp by Massimo Iosa Ghini for Leucos
Design

The Clochef lamp by Massimo Iosa Ghini for Leucos

Clochef, suspension lamp designed by Massimo Iosa Ghini for Leucos, has been recently awarded with the 2019 GOOD DESIGN...

The new Oryx Tower by Matteo Nunziati in Doha
Architecture

The new Oryx Tower by Matteo Nunziati in Doha

The Oryx Tower in Doha, Qatar, is the new 30-storey tower conceived to be a residence apartment with  168  units  from 150 to...

IMM Cologne 2020, Calvi & Brambilla designed the stand for Desalto products
Design

IMM Cologne 2020, Calvi & Brambilla designed the stand for Desalto products

On the occasion of IMM Cologne 2020 a stand inspired by the modernist home and designed by architects Calvi & Brambilla was...