Naturally, nature and comfort for the new project by Flussocreativo Design Studio Naturally, nature and comfort for the new project by Flussocreativo Design Studio
Architecture

Naturally, nature and comfort for the new project by Flussocreativo Design Studio

Written by Redazione |

11 September 2019

Naturally is the name of the new project designed by Flussocreativo Design Studio, born in a villa located in an area bordered by the mountains and characterised by a refined dialogue between style and natural materials.

The restoration of the flat, located on the ground floor of a family building with directly facing to large garden and swimming pool, is based on a project of re-evaluating the internal layout through the re-definition of the living and sleeping area, optimizing not only the spaces but also the energy efficiency.

The choice of resin flooring as an element of stylistic unity combines with the new concept of convivial spaces, emphasized by light cuts that accompany the lowered ceiling and underline the exclusive wall-mounted wardrobe, tailor made with brass doors and inserts in canaletto walnut.

In the kitchen two mirrored walls with storage and cooking areas have been created, while the island with a custom-designed washbasin and a breakfast table with four stools find its placing in the central part.

On the other hand, the living area, large and chromatically soft, is composed of a table in carrara marble and a large green velvet sofa set in front of the TV wall covered with grè stone, materials that give to the space the idea of a natural inherent refinement; the sliding door facing the corridor leads to the sleeping area, highlighted by the steel blue that houses the entrance to the bedrooms and the bathroom.

The large double bedroom has been embellished by the decoration on the backdrop with a Fornasetti wallpaper and the chocolate color leads to the entrance of the walk-in closet, hidden by the elegant front-bed paneling ,also embellished with gilded profiles lighting sources; the walk-in closet – made with a system of wardrobes with coplanar doors and details in canaletto walnut – makes the room particularly welcoming and refined, also equipped with a special tailor-made beauty station.

In addition, the bedroom for the young daughter includes a tailor-made study station, complete with all the accessories, a refill, container of memories, beauty and leisure area.

The restructuring work is completed by the minimal bathroom with hints of natural materials such as the texturized natural oak cladding with graphic engravings that frame the large tub.

The final result is a place where the use of natural materials, strictly in harmony with the surrounding environment, creates a balanced dialogue between landscape and living comfort.

Images Courtesy of Flussocreativo Design Studio.

Tags:

previous

When the church becomes a theatre, a story of transformation

next

Casa di Confine, a new concept of rural house in Italy

The new metal finishes by antoniolupi
Design

The new metal finishes by antoniolupi

antoniolupi presents the new precious finishes conceived to enrich the iconic Flumood collections: the warmth and brillance...

Slowear18, the mixology bar meets the clothing store
Architecture

Slowear18, the mixology bar meets the clothing store

Located in the heart of Milano (Via Solferino 18) and designed by Italian studio Visual Display, Slowear18 is the new...

WallPepper and PEIA Associati, the project for United Nations
Design

WallPepper and PEIA Associati, the project for United Nations

PEIA Associati Architecture Studio has recently restyled the prestigious Hall XIX of United Nations in Geneva, which is...