The new Beverly Center by Fuksas in Los Angeles The new Beverly Center by Fuksas in Los Angeles
Architecture

The new Beverly Center by Fuksas in Los Angeles

Written by Redazione |

19 March 2019

The new Beverly Center, better known as The Mall of the Stars and renovated by Italian architects Massimiliano and Doriana Fuksas, has recently opened in Los Angeles.

Studio Fuksas rethought  the design of the new façade to improve the aesthetic qualities of the building, renovated the image of the shopping center and created new meeting spaces for the luxury market in California.

The façades are now moving surfaces that with their wave-like movement reflect the surrounding urban landscape, overlapping and becoming part of the architecture itself, thus contributing to the new lighting, with a vertical series of throbbing leds.

These lighting effects alter our perception of the building both at night and during the day, as well as from the point of view of the public; in addition, the wavy effect dematerializes the existing volume by reflecting colors and dynamically decomposing them along curved surfaces.

The three levels of the mall are set around a large central space that reflects the dynamic fluid nature of the exteriors: upon entering the building visitors are guided through three stories with three large full-height entrance halls which contribute to the perception of the dynamic movement that characterizes the entire Center.

The large openings on the roof consent natural light to reach all the common and commercial areas, even from the lower stories, through shaded skylights, while micro-punched metal panels reflect the interior lighting, giving life to a pleasant promenade inside the building.

The sequence of curve voids marks the different floors and recalls the fluidity of the exterior façade although in a more human scale as opposed to the grandiose external one: this continuous relationship between inside and outside invites the users to explore the Center up to the panoramic terrace situated on the roof, destined to welcome both visitors of the Center and the inhabitants of the surrounding areas.

A project of great impact and innovation, dedicated to the City of Stars.

Tags:

previous

Blue Line Park, the themed park by Migliore+Servetto in South Korea

next

Beauty connects people: the Italian Pavilion at Expo 2020 Dubai

Sponge, the marble flowerpots by Moreno Ratti
Design

Sponge, the marble flowerpots by Moreno Ratti

Sponge is the name of the collection of flowerpots designed by Italian architect and designer Moreno Ratti to explore an...

Italian luxury by Barel on stage in Tirana
Design

Italian luxury by Barel on stage in Tirana

The luxury of Italian style, home, hotel, living space is the exhibition organised by the architect Simone Micheli in Tirana...

The new ZENTRAL Café Restaurant in Klobenstein
Architecture

The new ZENTRAL Café Restaurant in Klobenstein

ZENTRAL Café Restaurant is the new welcoming café designed by Messner Architects in Klobenstein, a small village in Northern...