Architecture

The new Neupharma Headquarters by Marco Costanzi

January 16, 2020
Avatar

scritto da:

The new Neupharma Headquarters by Marco Costanzi

The new Neupharma Headquarters in Bologna, designed by the architect Marco Costanzi, is located inside a historic building built in the early Nineteenth century, with the access to the structure is located laterally respect to the main facade of the new headquarters.

The ancient door of the historic building receives guests in the waiting area with marble floor characterised by contrasts between white and black, that leads to the work spaces developed around the ancient staircase that is marked by a parapet decorated in wrought iron and black wooden steps.

Work areas and meeting spaces are designed with respect for the historic structure of the building and overlook the city’s main square: they are marked by large semi-transparent glass walls, handcrafted, which filter the light; in addition, custom furniture such as bookcases and rosewood cabinets embellish the walls of the spaces.

On the third floor the architect has designed a reserved space, as a place of access in private form for the guests of the company: it is a minimalist and refined space that is composed by a living room opening into the kitchen, with a central fireplace and staircase that divide the two spaces; finally, the staircase, made of black iron, allows access to the upper level from which it is possible to enjoy the view over the roofs of the city.

The result is a contemporary headquarters, in tune with a new concept of working.

Images Courtesy of Marco Costanzi Architects.