Theater House, the apartment is a theatrical setting in Turin Theater House, the apartment is a theatrical setting in Turin
Architecture

Theater House, the apartment is a theatrical setting in Turin

Written by Redazione |

20 November 2019

Art and reading are the favourite activities of a couple who decide to renovate an early twentieth-century apartment in the center of Turin (Italy).

The project called Theater House and designed by Bodà Architetti generates a place characterized by very high ceilings and a system of lowered beams that evoke the systems of movement of the scenic towers, providing the suggestion of the theatre which was the starting point for the development of the project.

In a context where the apartment becomes the theatre and the inhabitants the actors, the project provided the sets by inserting in the spaces furnishings and architectural elements different in shape, materials, finishes and colors.

A semicircular column with a white marble heart, an antique pink pleated volume, sage green wall furniture, a canary yellow zigzag wall and a large semicircular mirror divide the rooms creating an alternation of colors, shapes and visual and tactile perceptions.

The result is a dynamic space, in which different views and perspectives follow each other in a balance of materials and colours that contribute to creating a joyful and stimulating atmosphere halfway between the domestic and the contemplative.

Images Courtesy of Barbara Corsico Photography.

Tags:

previous

Casa Nili, Zupelli transforms a house in Brescia

next

L&L Luce&Light, a tower of life for Istanbul

 The new Glory Casa showrooms by Vudafieri-Saverino Partners in China
Architecture

The new Glory Casa showrooms by Vudafieri-Saverino Partners in China

Glory Casa is Asia’s leading company for the sale of haute de gamme furniture and furnishings and today it has become the...

Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza
Design

Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza

Located on the top floor of a historical, 19th century apartment block in Vicenza, a large, charming and bright apartment has...

Ethereal linearity, G House looks out towards the mountains
Architecture

Ethereal linearity, G House looks out towards the mountains

Clean, simple and relaxing. With these three adjectives Italian architect Alfredo Vanotti describes its G House project...