MAO Architects transforms a glacier into a restaurant MAO Architects transforms a glacier into a restaurant
Architecture

MAO Architects transforms a glacier into a restaurant

Written by Redazione |

04 March 2020

MAO Architects studio has recently completed a regeneration project in the Prosecco vineyards’ area near Treviso: today, in fact, the building houses a restaurant but in the past it was first a glacier in a villa, then a deposit of ammunition during the World War I.

Conceived to fit into this context and amplify to its natural specificities La Ghiacciaia is a place dominated by the balance of volumes and transparencies: the access consists of a real cave illuminated by lights on the ground that leads to the ancient icehouse from the late 1600s.

The characteristic geometry of the space is visible through the two levels of glass floor: from the icebox you then go to the bunker, characterized by thick reinforced concrete walls, and then you get to the center of the new architecture.

The open kitchen joins the green courtyard and the interiors combine geometries with materials, in line with the DNA of this location: cement, steel, glass, Possagno clay and local stone “work” together to create a unique atmosphere, a restaurant where eating becomes an unforgettable experience.

Photography is by Marco Zanta.

Tags:

previous

New Buildings, Matrix4Design awards the architectural photography

next

Ex-lavatoio, the new multifunctional space in the heart of Rome

The new metal finishes by antoniolupi
Design

The new metal finishes by antoniolupi

antoniolupi presents the new precious finishes conceived to enrich the iconic Flumood collections: the warmth and brillance...

Slowear18, the mixology bar meets the clothing store
Architecture

Slowear18, the mixology bar meets the clothing store

Located in the heart of Milano (Via Solferino 18) and designed by Italian studio Visual Display, Slowear18 is the new...

WallPepper and PEIA Associati, the project for United Nations
Design

WallPepper and PEIA Associati, the project for United Nations

PEIA Associati Architecture Studio has recently restyled the prestigious Hall XIX of United Nations in Geneva, which is...