Blue Line Park, the themed park by Migliore+Servetto in South Korea Blue Line Park, the themed park by Migliore+Servetto in South Korea
Architecture

Blue Line Park, the themed park by Migliore+Servetto in South Korea

Written by Redazione |

14 March 2019

In Busan (South Korea) Italian architecture practise Migliore + Servetto has recently completed the plans for Blue Line Park, a redevelopment project that will change the look of an abandoned railway (5 km) in the waterfront area of the city.

Blue Line Park will be a themed park dedicated to visitors of different ages and conceived to offer them various activities: a place where the city is reconciled with the natural landscape thanks to the targeted use of technology and sound design, but also a new and fascinating cultural hub for events, concerts and collective experiences.

Re-appraising disused spaces, landscape architecture and technology are mixed into a linear park with two main entrances that emerge from two new urban squares: on one side, narrow side streets flow into the Mipo Square while, on the other side, a multifunctional space emerges near the old terminal of the Songjeong railway station. 

In addition, in both access points thin blades of bright yellow and green grass reach up to 10 meters high: consequently, the entrance structure marks the transition from the urban to the natural environment and introduces visitors to a path punctuated by thematic areas, named “Islands of Listening, Knowledge and Encounter” and designed to offer different experiences. 

The construction is set to begin in 2019.

Tags:

previous

Studio Wok designs a country home near Verona

next

The new Beverly Center by Fuksas in Los Angeles

 The new Glory Casa showrooms by Vudafieri-Saverino Partners in China
Architecture

The new Glory Casa showrooms by Vudafieri-Saverino Partners in China

Glory Casa is Asia’s leading company for the sale of haute de gamme furniture and furnishings and today it has become the...

Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza
Design

Abimis, Atelier kitchen in the heart of a historical building in Vicenza

Located on the top floor of a historical, 19th century apartment block in Vicenza, a large, charming and bright apartment has...

Ethereal linearity, G House looks out towards the mountains
Architecture

Ethereal linearity, G House looks out towards the mountains

Clean, simple and relaxing. With these three adjectives Italian architect Alfredo Vanotti describes its G House project...