Architecture

PR House, the new empathy between building and place

December 28, 2020

scritto da:

PR House, the new empathy between building and place

 

In Brescia (Italy) Italian studio aa-ls Luigi Serboli Architetti completed PR house, a residential dwelling which stands in a lot which already hosted a building made in the Sixties.

The proposed intervention for PR house (365 sqm) has significantly modified the spatial and compositional relationships of the existing building in favour of a restrained construction with rigorous lines.

The stereometric, material and chromatic choices mediate the relationship with the surroundings: PR house does not impose itself as a novelty but inserts itself in the site as a mindful addition.

In conclusion, through an architecture able to join and blend itself with the surrounding landscape a new empathy is established between building and place.