The Watch Club by Dimorestudio in London The Watch Club by Dimorestudio in London
Architecture

The Watch Club by Dimorestudio in London

Written by Redazione |

01 August 2019

Located on the first floor of a listed building in Mayfair, in the heart of London, the new showroom of The Watch Club (the leading British dealer of vintage watches and timepieces) has been recently designed by the Italian designers of Dimorestudio, who have organised the 130 sqm space in five main rooms: Studio, Atelier, Office, VIP Lounge and Executive Office.

The Studio is used as a shooting room and is furnished with light blue curtains, historical pieces and others sourced from the Dimoremilano Progetto Non Finito collection by Dimorestudio.

Atelier includes cabinets for the display of the watches, a small desk, two Giò Ponti armchairs, some historical furnishing and others sourced from Progetto Non Finito as well as a ceiling lamp by Arne Jakobsen.

Office presents a long table used by the “watch experts” and a cupboard in steel and brass used to divide the space into two, while behind the cupboard there is the VIP Lounge, dedicated to the most important clients and furnished with Giò Ponti sofa, a chandelier by Venini, and small tables part of the Dimoremilano Progetto Non Finito collection by Dimore Studio.

The Executive Office is furnished with a custom-made desk designed by Emiliano Salci, two small armchairs P22 by Azucena, and a ceiling lamp by Arne Jakobsen; finally the kitchen and bathroom have a more industrial feel, with stainless steel furnishing.

In conclusion, the project expresses a mixture of Italian vintage and new production furniture pieces, creating a perfectly eclectic, dynamic and luxurious setting. High-quality design for high-quality watches.

Image Courtesy of Dimorestudio.

Tags:

previous

Antonino, Italian taste for architecture and street food

next

Japan pays homage to Angelo Mangiarotti

The restyling of MoMA: glass and steel for the new entrance by Frener & Reifer
Architecture

The restyling of MoMA: glass and steel for the new entrance by Frener & Reifer

There is a touch of Italy in the recent restyling of the famous Museum of Modern Art in New York (MoMA), recently reopened to the...

Saba Italia, a metallic thread for the new Philo system
Design

Saba Italia, a metallic thread for the new Philo system

Philo is the name of the new seating system designed by Marco Zito for Saba Italia and based on a simple metallic thread which draws...

Black Body Mountain Shelter, the refuge is a telescope
Architecture

Black Body Mountain Shelter, the refuge is a telescope

The Black Body Mountain Shelter is a peculiar safe refuge for hikers designed by the architects Michele Versaci e Andrea Cassi...