Architecture

Didonè Comacchio Architects designs a rural depandance in Italy

November 19, 2020

scritto da:

Didonè Comacchio Architects designs a rural depandance in Italy

In Rosà, a small village in the province of Vicenza (Italy), Didonè Comacchio Architects has recently completed a restoration project of a small depandance from the early 1900s which is part of a Veneto rural complex.

The design approach for the depandance was to recompose the original volume of the building, declaring the portions of the newly built wall compared to the existing ones that bear the passage of time.

The additions are in neutral gray plaster finish in order to bring out the original walls in brick and stone, and the shape thus obtained turns out to be that of the original building without creating a historical forgery.

The roof is made with reclaimed wooden beams, while inside, ancillary spaces have been created for the office, such as the kitchen and other services; in paticular, the kitchen is dark with doors in Vulcan oak finish as the tabletop.

The result is an elegant, private depandance, in the heart of Venetian countryside.