Architecture

Didonè Comacchio designs an apartment full of light

April 28, 2021

scritto da:

Didonè Comacchio designs an apartment full of light

 

Didonè Comacchio Architects have recently completed Interior RA project, a sophisticated apartment located on the fifth floor of a building in the centre of Bassano del Grappa.

To meet the needs of the young and dynamic couple of owners, the interior project is based on a spatial hierarchy, because the original space appeared large and empty with an irregular roof and the bulky presence of the elevator that gives direct access to the living area; the apartment, nevertheless, benefits from beautiful views of the city centre, Monte Grappa, and Asiago’s plateau.

The apartment is functionally rationalised with the use of a few but refined materials and two elements in the living area regulate the flow: a wooden divider allows a glimpse of the elevator while defining the entrance area and the proportions of the dining room and the large kitchen counter; the size, shape, and arrangement of the latter dictate the rhythms of the kitchen.

Without creating real physical barriers, now the spaces appear clear and recognizable and the house presents a strong personality, enhanced by the explosion of light.